Últimes notícies

Creat: 09-06-2011 08:20 || Modificat 21-06-2011 11:27

La importància de les vacunes en animals de companyia

Les vacunes de gats i gossos, tenen la mateixa importància que les vacunes en els nens. És fonamental per a la seva salut ja que amb elles anem a prevenir unes malalties que són molt greus i algunes mortals en un gran percentatge de casos.


Què és una vacuna?

Una vacuna és un agent patogen, que bé mort o atenuat (és a dir tractats perquè no tinguin capacitat letal) es fa entrar en contacte amb un organisme per a evitar que aquest pugui patir la malaltia.
Les principals vacunes que es posen en gossos són contra les següents malalties: Parvovirosis, borm, leptospirosi, hepatitis canina i ràbia.
La ràbia és obligatòria en la majoria de les comunitats espanyoles i és obligatòria, per treure a la nostra mascota del país. Es tracta d'una malaltia que pot ser transmissible a l'ésser humà.
En gats s'usen vacunes contra els virus del tracte respiratori, leucèmia felina, panleucopenia felina i ràbia en alguns casos.


Quan he de vacunar?

Normalment als animals de companyia se solen vacunar els quaranta-cinc dies després del seu naixement ja que el seu sistema immune encara és feble. Com més aviat aquest el cadell protegit, millor és per a la seva socialització.
En adults se'ls sol vacunar anualment amb una vacuna multivalent que cobreix totes les malalties importants.


Riscos i complicacions


Encara inocular una vacuna és favorable per a la salut del nostre gos, també hem de tenir en compte que, en alguns casos, aquesta vacuna pot tenir efectes adversos com:
Fibrosarcoma felí
Letargia i febre (sobretot en cadells)
Formació de quists en el punt d'inoculació
Al·lèrgies
Problemes gastrointestinals (casos extrems)
Problemes respiratoris i cardiovasculars (molt rar)

PER AMPLIAR INFORMACIÓ FER CLICK AQUIDescarregueu els documents adjunts

Descarregui la notícia en format pdf i altres documents adjunts